Shiatsu-praktijk Laura van den Broek
Voor jouw gezondheid,balans en energie

Medical taping

Als het een meerwaarde geeft aan een shiatsu-behandeling maak ik gebruik van medical taping. Deze tapemethode ondersteunt en versnelt het lichaamseigen herstelproces en kan daarom een perfecte aanvulling zijn. De tape ondersteunt aangedane spieren, gewrichten en banden, zonder deze in hun beweging te beperken. Medical taping kan ook zeer succesvol worden gebruikt bij onder meer hooikoorts, misselijkheid, menstruatieklachten en bloeduitstortingen.  


Bij hooikoorts

Een opvallende toepassing van medical taping is bij de verlichting van klachten door hooikoorts. In deze praktijk wordt dit sinds 2011 met vaak erg mooie resultaten toegepast. De tape wordt hierbij (meestal eenmalig) aangebracht op borst en rug. Deze beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel het longgebied. De tape blijft ongeveer een week zitten, maar het effect werkt door. Meestal is één keer tapen voldoende voor een forse klachtenreductie voor langere tijd. Het is zelfs mogelijk dat de eenmalige toepassing van medical taping zorgt voor een klachtenvrij hooikoortsseizoen.

Het is aan te raden de tape aan te laten brengen aan het begin van het hooikoortsseizoen. Wanneer dat is, hangt af van de pollen waarvoor je allergisch bent. Na het aanbrengen van de tape volgt een korte shiatsu-behandeling om het effect te versterken (totale consultduur 45 minuten). 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram