Hooikoorts

Een opvallende toepassing van medical taping is bij de verlichting van klachten door hooikoorts. In deze praktijk wordt dit sinds 2011 met vaak erg mooie resultaten toegepast.

De CureTape wordt (meestal eenmalig) aangebracht op borst en rug. Deze beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel het longgebied. De tape blijft ongeveer een week zitten, maar het effect werkt door. 

Meestal is één keer tapen voldoende voor een forse klachtenreductie voor langere tijd. Het is zelfs mogelijk dat de eenmalige toepassing van medical taping zorgt voor een klachtenvrij hooikoortsseizoen.

Het is aan te raden de tape aan te laten brengen aan het begin van het hooikoortsseizoen. Wanneer dat is, hangt af van de pollen waarvoor je allergisch bent. 

Deze manier van tapen kan ook verlichting brengen bij COPD.

Na het aanbrengen van de tape volgt een korte shiatsu-behandeling om het effect te versterken. De afspraak duurt ongeveer 30 minuten. 

Ervaringen van klanten

Man, 22 jaar
Van mijn 14e tot mijn 21e ben ik hooikoortspatiënt geweest, waarvan de laatste paar jaar zwaar. Ik ben allergisch voor zes in Nederland voorkomende bomen en alle grassen, dus vanaf het vroege voorjaar tot ver in het najaar zat ik vol.

Reguliere medicijnen hielpen op een gegeven moment nog maar een paar dagen. Het enige waar ik nog enigszins baat bij had waren fytotherapeutische druppels maar die moest ik dan wel 3 soms 4 maal daags innemen en in het hoogseizoen in de maximale dosering. Ik was er dan niet van af maar kon het 'handelen'.

Toen ik hoorde van de tape ben ik naar Laura gegaan, zij heeft mij een shiatsu-behandeling gegeven en medical taping geplakt. Na twee dagen waren alle verschijnselen verdwenen. De volle sinussen en opgezette jeukende ogen, mijn volle kop is nu helemaal leeg. Ik ben de hooikoorts, waar ik volgens mijn huisarts waarschijnlijk nooit overheen zou groeien, helemaal kwijt!

Vrouw, 37 jaar
Mijn ervaring met hooikoortstape is alleen maar positief te noemen. Ik vond het eerst een beetje vreemd dat een paar strookjes tape mij van de hooikoorts af kon helpen. Aangezien mijn broer het een jaar eerder al had meegemaakt en heel enthousiast was, wilde ik het toch proberen.

Na een paar dagen was het al een verschil tussen dag en nacht! Ineens dacht ik: ik heb al een paar uur niet m'n neus gesnoten, terwijl ik er eerder wel een bak onder kon hangen. Het zal toch niet echt helpen... En ja hoor, na een paar weken was het nagenoeg over! Ik ben heel blij met het behaalde resultaat. Moet even kijken of ik dit voorjaar helemaal zonder kan en anders een herhalingstape, maar dit was al geweldig!

Vrouw, 45 jaar
Onze dochter van 3 jaar heeft als ze verkouden is meteen last van erge benauwdheid. Ze krijgt bijna geen lucht en je hoort haar 'pruttelen'. De tape die Laura toepast is zeer efficiënt, binnen enkele uren is er al resultaat en wordt de benauwdheid minder. Binnen 24 uur ademt ze weer normaal. De ideale oplossing voor onze dochter aangezien er geen medicatie is voor haar benauwdheid.

Meer informatie vind je op de site van Fysiotape

06 - 20 20 86 01 | info@lauravdbroek.nl